Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar - HBR46

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar

Mutfakta bilmeniz gereken bazı püf noktalar

Mutfakta tüm hanımlara lazım olacak bazı püf noktalar, göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.Mutlaka işinizi kolaytıracak bir şeyler göreceksiniz.


1. Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

Tereyağı ile ilgili görsel sonucu



2. Yapılan yeni araştırmalara göre meyve, sebze ve yeşil bitkileri bol yiyen kişilerin 
daha az kanser ve kalp hastalığına yakalandığı tespit edilmiştir.


meyve, sebze ile ilgili görsel sonucu


3. Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya 

biraz tereyağı katın. sonucunda hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.

Duvarınıza çivi ile ilgili görsel sonucu

4. Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi öyle çakın, böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

Kek kalıbı ile ilgili görsel sonucu

5. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce 
ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.
Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.

Bayatlamış ekmek ile ilgili görsel sonucu

6. Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

Fırında patates ile ilgili görsel sonucu

7. Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. 

Böylece daha kolay pişecektir.


Patlıcanlar ile ilgili görsel sonucu


8. Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin.

Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.


Tart hamuru ile ilgili görsel sonucu

9. Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için;
hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.



kuru erik ile ilgili görsel sonucu

10. Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.


Evde pasta ile ilgili görsel sonucu

11. Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin 

dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin.
Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

hindistan cevizi ile ilgili görsel sonucu

12. Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar 

hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.


Meyveli kek ile ilgili görsel sonucu


13. Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için 

meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına 
katın.


toz şeker katın ile ilgili görsel sonucu


14. Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının 

daha lezzetli olmasını istiyorsanız, 
hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

kır çiçekleri ile ilgili görsel sonucu


15. Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.


Pamuklu giysileriniz ile ilgili görsel sonucu

16. Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir.

Hamur işi ile ilgili görsel sonucu


17. Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.



Duvar kağıtları ile ilgili görsel sonucu


18. Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman 

sorun olur.
Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız 
süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır.


yumurtanın sarı ile ilgili görsel sonucu


19. Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 

1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.


menekşe ile ilgili görsel sonucu


20. Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.

Dirsek ve topuklarınız ile ilgili görsel sonucu


21Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklardır.

Etin yumuşak ile ilgili görsel sonucu


22. Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. 

Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın.


kahve ile ilgili görsel sonucu


23. Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp 

içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenizin taze kaldığını 
göreceksiniz.


Limon ile ilgili görsel sonucu


24. Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.


kiviler ile ilgili görsel sonucu

25. Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada 

elma veya armutla saklayın.

ayaklarınız ile ilgili görsel sonucu

26. Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

Kurabiyeler ile ilgili görsel sonucu


27. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız soğuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ısıtıp çıkartın böylece kurabiyeler parçalanmaz.


muz bal ile ilgili görsel sonucu

28. Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya 

bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün. Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın.


Kuru fasulye ile ilgili görsel sonucu


29. Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun.


maydanoz ile ilgili görsel sonucu

30. Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal 

maydanoz atın.

Ekşi elma ile ilgili görsel sonucu

31. Ekşi elma şeker hastaları için ideal bir meyvedir.

100 gramında 58 kalori bulunur. Kan yapıcı 
özelliğinden ötürü doktorlar tarafından büyüme çağındaki çocuklara ve 

hastalara önerilir. Hazmı kolaylaştırır, böbrekleri çalıştırır.
Maydanoz ile ilgili görsel sonucu




32. Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz 

saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.


yağ, süt ile ilgili görsel sonucu



33. Az miktarda yağ, süt, su vs. ısıtmanız gerektiğinde tencerenizi kirletmenize 

gerek yok. Bir kepçe yardımı ile bu işleri hemen yapabilirsiniz.

limon suyu ile ilgili görsel sonucu


34. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.


soğan ile ilgili görsel sonucu

35. Bir büyük soğanı dörde bölün ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 

24 saat bekletin. 
Şurup haline geldiğinde soğuk algınlığı olan (öksüren) kişiye sabah, 
akşam bir yemek kaşığı verin. 
Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü kesecektir.


konserve ile ilgili görsel sonucu


36. Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, 

bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz.


Mısırlar ile ilgili görsel sonucu

37. Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın.

 ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz.


Ä°lgili resim


38. Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın.


Patlıcanları ile ilgili görsel sonucu


39. Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, 

bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. 
Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.

Kuru fasulye ile ilgili görsel sonucu


40. Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. 

Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.






Hiç yorum yok:

Post Bottom Ad

Sayfalar